top of page

Det er ikke bare liten og pikslete tekst på opplyste skjermer som er anstrengende for øynene våre når vi bruker digitale enheter. Undersøkelser viser at deler av det blå lyset som skjermer utstråler, nærmere bestemt det blåfiolette lyset, kan være skadelig for den gule flekken i øyet. Det er det punktet på netthinnen der vi har flest synsceller og ser skarpest. Essilors Eye Protect System hjelper til med å beskytte øyet mot det blåfiolette lyset uten å forandre synsopplevelsen for brukeren. 

– Mange produsenter har overflatebehandlinger som reflekterer blått lys, men på Eyezen-glasset sitter egenskapen i selve glasset.

Eye Protect System i kombinasjon med en overflatebehandling beskytter også mot skadelige UV-stråler fra solen. 90 prosent av UV-strålingen trenger gjennom skyene, så vi er utsatt for UV-stråler selv om det ikke er sol ute. 

– UV-strålingen absorberes i øyets linse og kan fremskynde grå stær, som er uklarhet i øyets linse. Mange tror at jo mørkere glass, jo mer UV-stråling filtreres bort, men selv et glass som er helt gjennomsiktig kan filtrere bort 100 prosent av strålingen hvis det er riktig glass.

Eye Protect System™

  • Eye Protect System er integrert i glasset og beskytter mot det potensielt skadelige blåfiolette lyset som finnes i blant annet skjermer og LED-lamper, samt mot solens skadelige UV-stråler.

       Eyezen™

 

  • Med Eyezen får øynene dine avlasting og beskyttelse selv under lange økter foran datamaskinen eller mobilen.

BESKYTTELSE MOT BLÅTT LYS

Databriller

Vi vet hvordan det føles! Grus i øynene, trøtt, hodepine, tørre øyne, ondt og stiv i nakken. Dette kan være tegn på at du anstrenger dine øyne når du sitter foran en skjerm – selv om du allerede har briller. Men vi har løsningen på dette. Med briller tilpasset arbeide ved dataskjerm kan vi enkelt løse dette for deg.

 

Databriller og arbeidsmiljøloven.

Loven er ganske enkel; alle som arbeider med dataskjerm mer enn ……. timer per dag har rett til att få en synsundersøkelse betalt av arbeidsgivere, ifølge gjeldene regler for arbeidsmiljø loven. Viser det seg at det finnes behov for spesielt tilpasset databriller, og dine private briller ikke fungere, skal arbeidsgiver dekke deler av disse. 

Sammen med våre medarbeidere går vi igjennom dine synsmessige behov og gjør en fullstendig synsundersøkelse. Sammen finner vi den beste løsningen for ditt behov.

bottom of page