top of page

Kontaktlinser​

De aller fleste synsfeil kan i dag korrigeres med kontaktlinser. Skulle du ønske å prøve kontaktlinser, tar vi noen ekstra undersøkelser etter å ha funnet din styrke.

Dette er i all hovedsak målinger av hornhinnes krumming, samt at vi ser inn på øyet med mikroskop. Det fins i dag en hel mengde med ulike kontaktlinser. Vi diskuterer oss fram til hva som blir beste løsning for deg. Veldig mange som har fått beskjed om at de ikke kan bruke kontaktlinser for mange år siden, kan bruke kontaktlinser i dag. Det finnes kontaktlinser både for deg med skjeve hornhinner og for deg som er avhengig av progressive briller. Kontaktlinser kan brukes enten du ser for deg å bruke de bare en dag av og til, eller om du ønsker å ha mulighet til å sove med kontaktlinser på.

Synsundersøkelse​

Hos oss er alle synsundersøkelser helt gratis! Vi har et stort fokus på at våre kunder ikke bare finner de perfekte brillene, men at de også fungerer optimalt. 

Vår grundige synsundersøkelse sørger for at du får et optimalt syn, samtidig som den er en forsikring for din øyehelse. Godt syn er ekstremt viktig – øynene står for 80 prosent av sanseinntrykkene våre. Derfor er grundige øyeundersøkelser viktig. Hos oss i Frank Olsen Brilleoptikk handler synsundersøkelsen om mye mer enn hvilken styrke du skal ha i brilleglassene dine. Vi tilbyr alle våre kunder en grundig øyeundersøkelse, som gir oss et unikt innblikk i din øyehelse.– For de aller fleste er øyeundersøkelsen en bekreftelse på at alt står bra til med øynene, men unntakene finnes. Derfor velger vi å ta en slik gjennomgang av øyehelsen til alle våre kunder. Det er en stor fordel å kunne følge utviklingen på øynene over tid, uansett alder. Det gir en trygghet om at eventuelle uregelmessigheter fanges opp, sier optiker MSc Olve Dybvig. 

Funduskamera​

En sikkerhet innen øyehelse - Vurdering av netthinnen er en viktig del av undersøkelsen. Det finnes mange ulike metoder for å se inn på netthinnen som faktisk dekker hele den indre veggen av øyet. Vi tar bildet av fundus (innsiden av øyet) på alle, for å kunne vurdere øyets helsetillstand. Dette bildet lagres og ved senere konsultasjoner kan man sammenligne for å se om det har vært noen endringer

Trykkmåling​

At det å måle trykket i øynene er viktig, er kjent for mange. Grønn stær er en snikende øyesykdom hvor regelmessige undersøkelser er avgjørende for å kunne oppdage sykdommen på et tidlig stadium. Trykket i øyet er en av flere målinger som er viktig. Ved tidlig oppdagelse av grønn stær, kan sykdommen enkelt holdes i sjakk ved øyedråper. Ved mistanke henvises man videre til øyelege som tar seg av den medisinske behandlingen.

bottom of page